Kalastus

Taimenen kalastukselle sydämensä menettäneet pääsevät viettämään aikaa rakkaan harrastuksensa parissa Koirajärven taimenrikkailla vesillä.

Kovana taistelijana tunnettu taimen on mitä kalastus3mainioin kohde urheilukalastajalle. Se on varovainen ja ovela ja sen kalan taistelutahtoa voi vain ihailla, kuten myös sen kaunista väritystä.

Paras taimenkausi alkaa toukokuun alussa ja jatkuu lokakuun loppuun. Myös kevättalven jäillä taimen tarttuu ärhäkästi pilkkiin kiinni.

Saaliskaloihin kuuluvat järvitaimen, siika, hauki ja ahven. Läheisiin istutuslampiin on istutettu myös kirjolohta.

Voit valmistaa maukkaan kala-aterian kalareissun päätteeksi. Koirasalmen luontotuvalta löytyy kalankäsittelypaikka ja Ison Koirajärven nuotiopaikalla on savustuspönttö kalastajien käytettävissä.

Venevuokrien, kalastuslupien ym. hinnat löytyvät täältä. Kalastuslupia myy Koirasalmen luontotupa ja Perhon Möttösessä A&P Taipale Oy. Kalastusluvan voi hankkia myös Eräluvat.fi -sivuston kautta, ks. tarkemmin: Koirajärvi ja Kaunislampi. Kaunislammen lupa-alueeseen kuuluu Ahven-, Heikin- ja Kaunislampi. Ilmoitustauluilla on ohjeet mobiililuvan hankkimisesta.

kalastus1Ville ja siika