Retkeilijälle

IMG_7823

Lue täältä retkikertomus Valvatista.

Salamajärven kansallispuisto tarjoaa hienot puitteet luonnosta nauttimiseen. Puistossa on eripituisia merkittyjä reittejä patikointiin, joista voi valita omiin toiveisiin sopivimmat. Voit ihailla soiden karua kauneutta, kuunnella vanhojen puiden huminaa ja lumoutua Koirajoen solinasta. Lisää tietoa alueen luonnosta ja historiasta löydät luontoon.fi -sivustolta. Luontotuvalla annetaan myös tietoa Salamajärven kansallispuistosta ja Peuran Polun retkeilyalueesta. Täältä näet reitit kartalla.

Koirasalmen luontotupa sijaitsee upealla paikalla ja siitä on mahdollista tehdä monenlaisia päiväretkiä. Varaa siis majoitus pidemmäksi aikaa ja tutustu alueen luontoon monipuolisesti. Veneiden vuokraaminen mahdollistaa soutelun tai melomisen Koirajärvellä ja myös kalastamisen.

Päiväretkille sopivia lenkkireittejä luontotuvalta lähtee muutamia:

IMG_7829

  • Koirajärven ympäri voi kävellä ja matkaa kertyy noin 6 km. Tähän reittiin voi lisätä kierroksen Pyydyskosken ja Heikinjärven kautta, jolloin matkaksi tulee noin 13 km. Matkan varrella on useita nuotiopaikkoja, joissa on kota ja ulkovessa.
  • Erikseen on merkitty Vaatimen kierros, joka on kaikkiaan 18 km. Myös tämän reitin varrella on useampi nuotiopaikka.
  • Salamaperän luonnonpuiston suuntaan lähtee Pahanpuron lenkki, jonka pituus on reilu 7 km. Tämän kierroksen aikana näet niin metsää, suota kuin kivikkojakin. Eväitä on mukava nauttia vaikkapa Kangasjärven rannalla.

Jos on mahdollista siirtyä autolla polun päähän ja kävellä takaisin luontotuvalle, löytyy Salamajärven kansallispuistosta useampia hienoja reittejä.

  • Salamanperän luonnonpuiston läpi kulkeva polku on reilu 7 km pitkä. Tällä reitillä ei ole nuotiopaikkoja. Reitti esittelee upeita vanhoja metsiä ja soita.
  • Perhontien parkkipaikalta pääsee suoraan Koirajoen varteen. Joen viertä kiemurteleva reitti matkaa Koirajoen aarnialueen halki ja matkalle osuu myös soita. Nuotiopaikka joen varressa on upea paikka evästauolle. Matkaa luontotuvalle kertyy 11 km.
  • Sysilammen parkkipaikalta voi kävellä luontotuvalle ja ihailla matkalla puiston monipuolista luontoa. Heikinjärvennevan lintutornista voi ihailla nevan monipuolista linnustoa ja hyvällä onnella nähdä myös metsäpeuroja. Matkaa kertyy noin 11 km ja sen varrella on useampia nuotiopaikkoja.

Tunnelmatuokio Salamajärven kansallispuistossa:

Salamajärven kulkuyhteydet ja kartat

http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/salamajarvi/kartatjakulkuyhteydet/Sivut/Default.aspxSalamajärven kansallispuisto tarjoaa hienot puitteet luonnosta nauttimiseen. Puistossa on eripituisia merkittyjä reittejä patikointiin, joista voi valita omiin toiveisiin sopivimmat. Voit ihailla soiden karua kauneutta, kuunnella vanhojen puiden huminaa ja lumoutua Koirajoen solinasta. Lisää tietoa alueen luonnosta ja historiasta löydät luontoon.fi -sivustolta. Luontotuvalla annetaan myös tietoa Salamajärven kansallispuistosta ja Peuran Polun retkeilyalueesta. Meillä on myynnissä Peuran Polun karttaa 15 eurolla.

Koirasalmen luontotupa sijaitsee upealla paikalla ja siitä on mahdollista tehdä monenlaisia päiväretkiä. Varaa siis majoitus pidemmäksi aikaa ja tutustu alueen luontoon monipuolisesti. Veneiden vuokraaminen mahdollistaa soutelun tai melomisen Koirajärvellä ja myös kalastamisen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA